Unul din giganţii comerciali din Europa îşi face loc pe piaţa din Republica Moldova

a

Una din cele mai mari reţele de hipermarketuri din Europa, Kaufland se uită la piaţa din Republica Moldova. Iniţiativa a fost discutată de primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă cu Marco Hössl, directorul Kaufland România.

Marco Hössl a menţionat că în urma acestei vizite la Chişinău urmează să facă o prezentare în faţa Comitetului de directori al „Kaufland”, iar o decizie finală privind accesul pe piaţa din Republica Moldova va fi luată în perioada iunie-iulie curent.

Edilul Chişinăului l-a asigurat pe directorul Kaufland că are suportul necesar pentru dezvoltarea afacerii la Chişinău.

Kaufland (Kaufland Stiftung & Co. KG) este una dintre firmele de comerț cu amănuntul din Germania. Kaufland este o divizie a concernului german Schwarz-Gruppe (Schwarz Beteiligungs GmbH), din care fac parte și alte rețele cunoscute, ca Lidl, KaufMarkt și Handelshof; cu peste 200.000 de angajați în toată Europa.

Kaufland este prezent în România din anul 2005, și avut în anul 2011 afaceri de 1,3 miliarde euro la nivel local, fiind cel mai mare lanț de hipermarketuri, urmat de Carrefour și Metro, după valoarea vânzărilor. Strategia companiei este diferită de cea a competitorilor săi direcți: Kaufland este primul lanț de hipermarketuri care a intrat în orașele mici din România, cu 25.000-40.000 de locuitori, în condițiile în care competitorii săi Carrefour, Real, Auchan și Cora ocolesc localitățile cu mai puțin de 100.000 de oameni[3]. Numărul mediu de angajați ai unui hipermarket Kaufland este de 150.

Republica Moldova are 9500 de magazine

În Republica Moldova sunt 189 de supermarketuri şi hipermarketuri şi trei magazine cash&carry. Dintre marii retailerii pe piaţa noastră sunt prezenţi comercianţii din Uraina şi Federaţia Rusă, iar Metro Cash&Carry este singurul jucător din UE.

Doar în capitală sunt 19 896 magazine, inclusiv 41 centre comerciale, 866 magazine alimentare, 4,7 mii departamente comerciale, 3,3 obiecte comerciale mobile, 2,6 mii magazine nealimentare, 2,3 mii depozite, 45 de pieţe şi circa 5 mii de buticuri.

 

 

You may also like

Comments are closed.

By