Trei vameși de la Leușeni au dat de belea: Vor sta la pușcărie. Au pus pe roate o afacere de milioane

vama albita

Trei angajaţi ai postului vamal Leuşeni au fost condamnați la cîte 5 ani închisoare, cu executare pentru comiterea contrabandei cu ţigări în proporţii deosebit de mari. De asemenea, vameşii au fost privaţi de dreptul de a activa în cadrul organelor de drept timp de 5 ani.

Cazul a avut loc pe 14 decembrie 2012, cînd un TIR care se deplasa din Republica Moldova spre Macedonia a fost oprit la punctul de trecere a Frontierei Albiţa. Soferul, un barbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, a declarat că transportă borcane goale. Vameşii români însă au depistat că TIR-ul era ticsit cu ţigări în valoare de peste 2,3 milioane de lei.

Procuratura Anticorupţie a reţinut, la acel moment, mai multe persoane, printre care şi 3 vameşi, fiind creat un grup de urmărire penală care a investigat acest caz sub toate aspectele pentru a identifica toţi figuranţii implicaţi în acea schemă criminală şi tragerea lor la răspundere penală. La demersul procurorilor, cei 3 vameşi de la postul vamal Leuşeni, învinuiţi de implicare în acest caz, fusese suspendaţi provizoriu din funcţie, iar şoferul TIR-ului a fost condamnat de judecătorii din oraşul Huşi, România, la 3 ani de detenţie.

Anterior, prin sentinţe definitive, 3 persoane au fost condamnate în Republica Moldova la cîte 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, un inculpat a fost condamnat la închisoare cu suspendare, iar 2 persoane urmează să achite amenzi penale a cîte 20 mii lei fiecare.

You may also like

Comments are closed.

By