Surpriza lui Dodon pentru alianţa PD, PLDM, PCRM: Vom înainta o moţiune de cenzură pentru demiterea lui Gaburici

a

Liderul socialiştilor, Igor Dodon a spus că fracţiunea pe care o conduce va înainta o moţiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Gaburci ca urmare a asumării răspunderii în faţa Parlamentului pe legea bugetului de stat, a asigurărilor sociale, asigurărilor obligatorii în medicină şi pe marginea a politicii fiscale.

Fracţiunea PSRM numără 25 de deputaţi, iar pentru a înainta moţiunea are nevoie de 26 de semnături. În context Dodon a făcut apel la colegii din parlament cu excepţia PLDM, PCRM şi PD pentru a susţine moţiunea înaintată de PSRM. „Dacă dvs nu o să vreţi ca această moţiune de cenzură atunci Voronin, Filat şi Plahotniuc le pregătesc acest cadou cetăţenilor cu majorări de taxe şi impozite. Haideţi să lăsăm ambiţiile. Dle Leancă dacă nu sunteţi de acord semnaţi înaintaţi dvs. o moţiune şi noi o semnăm. Dle Ghimpu sunteţi 13 deputaţi, semnaţi o moţiune. Haideţi să dăm posibilitate cetăţeanului ca proiectele să fie discutate în Parlament”.

Dodon a spus că asumarea răspunderii Guvernului Gaburici în faţa Parlamentului este înţelegerea dintre Voronin, Filat şi Plahotniuc. Scopul este să nu fie dezbătut bugetul, politica fiscală pentru a recupera miliardul furat. Prin acest buget se majorează taxele şi impozitele ca să acopere gura de miliarde creată de oligarhi şi acest lucru se face cu partenerii mai vechi PCRM.

You may also like

Comments are closed.

By