SPIRITELE SE ÎNCING: Tiraspolul acuză Chişinăul de blocadă informaţională

a

Tiraspolul acuză Chişinăul de blocadă informaţională după ce forţele de ordine ale Republicii Moldova au întors din drum o echipă de jurnaliști a postului rusesc TVC, care intenționa să ajungă în regiunea separatistă transnistreană pentru a realiza un reportaj.

Ministerul de Externe de la Tiraspol spune că Chişinăul abuzează de situaţie în condiţiile în care accesul cetăţenilor ruşi în Transnistria este posibil doar pe la Chişinău. „Echipa postului de televiziune rusesc se deplasa în Transnistria pentru a realiza un reportaj despre situaţia din republică, iar problemele au apărut la verificarea paşapoartelor”.

Preşedintele comitetului pe probleme internaţionale din Duma de Stat, Alexei Puşkov a declarat că presei ruseşti i-a fost declarat război politic în Republica Moldova, afirmând că va întreprinde toate demersurile necesare în adresa Consiliului Europei şi OSCE pentru solu’ionarea problemei.

În acelaşi timp, enclava separatistă acuză Chişinău şi de blocadă economică, obligând agenţii economici din stânga Nistrului să obţină certificate de provenienţă a mărfii din dreapta Nistrului.

Kremlinul a acuzat şi el Chişinăul că împreună cu Ucraina încearcă să sufoce Transnistria, încercând să obţină pe toate căile înlocuirea misiunii de pacificare din stânga Nistrului cu una internaţională.

You may also like

Comments are closed.

By