Șobolanii AU DEMIS-O pe directorul Spitalului de Ftiziopneumologie din capitală

sobolani

Directorul Spitalului Clinic de Ftiziopneumologie din Chişinău, Maria Cetulean a fost demisă. Un ordin în acest sens a fost semnat astăzi, a anunțat şeful Direcţiei Sănătate a Capitalei, Mihai Moldovanu în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Moldovanu, în urma anchetei s-au stabilit mai multe nereguli, printre care încălcarea regimului sanitaro-igienic și anti-epidemic, nerespectarea suprafețelor normative la un pat, nerespectarea suprafețelor de deratizare în secții, iar din 1 ianuarie 2015 a fost încălcat ordinul Ministerului Sănătății cu privire la tratamentul pacienților cu tuberculoză rezistentă. În aceste condiții, comisia a decis ca două etaje din cadrul instituției, să fie închise.

”Etajul 1, unde era amplasată secția de ftiziopneumologie N2 și etajul 1, din blocul curativ, vor fi închise. Paturile vor fi reprofilate. Vor fi conservate până la reparație sau poate nu vor mai fi deschise din cauza nerespectării suprafețelor normative la un pat. Mai clar, va fi micșorat numărul de paturi”, a declarat Moldovanu.

Pe acest caz vor fi trase la răspundere șefa secției și asistenta acesteia, care, la fel, sunt responsabile de situația mizerabilă.

Amintim că ancheta a pornit în urma difuzării unor imagini, filmate în saloanele spitalului. Din imagini se observă mizeria în care sunt tratați bolnavii, dar și șobolanii care se plimbă prin instituție și chiar mănâncă din farfuriile pacienților.


sursa video: protv.md / publika.md

You may also like

Comments are closed.

By