ŞMECHERIA lui Gaburici S-A PRODUS: Politica fiscală şi trei bugete al ţării, aprobate de Guvern prin asumarea răspunderii în faţa Parlamentului

a

Politica fiscală, bugetul de stat al asigurărilor sociale, asigurărilor în medicină au fost aprobate de Guvern prin asumarea răspunderii în faţa Parlamentului.

Motivul invocat de premierul Gaburici a fost lipsa majorităţii în Parlament. ”Reieșind din situația dificilă, de criză economică care există, este necesitatea de a ieși cu o decizie fermă pentru a stabiliza situația. În același timp, pentru că suntem un Guvern minoritar eu cred că nu trebuie să ne așteptăm la o aprobare rapidă în Parlament. Ar trebui să treacă săptămâni sau luni, iar noi fiind în aprilie 2015 vorbim de aprobarea bugetului pentru 2015”, a spus premieirul Chiril Gaburici.

În replică, ministrul Învăţământului, Maia Sandu a spus că deşi e lipsă de timp bugetele trebuie să ajungă în Parlament, dar Gaburici a spus că era firesc acest lucru în luna noiembrie a anului trecut, dar în condiţiile actuale, „avem nevoie de discuţii cât mai urgente cu partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. Nu avem timp şi este unicul lucru, care ne grăbeşte”.

Socialistul, Igor Dodon atenţiona astăzi într-o conferinţă de presă că cei de la guvernare (PLDM, PCRM, PD) vor delega răspunderea Guvernului în faţa Parlamentului pentru aprobarea celor trei bugete şi politica fiscală ale ţării.

Dodon spunea că cei de la guvernare înţelegând că dacă vin în Parlament cu politica fiscală şi bugetul în situaţia actuală vor fi discuţii foarte multe. ”Lumea o să-i întrebe: aţi furat 2-3 miliarde de dolari şi ne puneţi impozitele pe capul nostru, înţelegând riscurile respective şi că se apropie alegerile locale vor merge la o şmecherie cu răspunderea Guvernului în faţa Parlamentului pe votarea celor trei bugete şi a politicii fiscale.

Socialiştii au spus astăzi că vor depune o moţiune de cenzură în condiţiile asumării răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului.

You may also like

Comments are closed.

By