Sergiu Lucinschi va afla astăzi dacă ciocneşte după gratii ouăle de Paște

a

Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, ar putea ajunge după gratii în dosarul în care e acuzat de şantaj.

Magistraţii judecă astăzi contestaţia procurorilor DNA la măsura controlului judiciar decisă de Instanţa Supremă. În acelaşi dosar s-a dispus arestarea preventivă a ofiţerului de poliţie de la DIICOT, Constantin Comăneanu, dar şi măsura controlului judiciar pentru ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop., scrie antena3.ro

Sergiu Lucinschi e acuzat de trafic de influenţă şi şantaj pentru că ar fi cerut bani unui om de afaceri ca să îi fie soluţionate favorabil dosarele penale pe care le are la DIICOT.

Sergiu Lucinschi a fost reținut la sfârşitul lunii martie de procurorii DNA pentru șantaj și trafic de influență. În dosar a fost reținut și Constantin Comăneanu, ofițer de poliție din cadrul DIICOT, pentru luare de mită. „În perioada decembrie 2014 — martie 2015, inculpatul Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea altor persoane, a exercitat asupra unui om de afaceri acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la DIICOT pentru mai multe infracțiuni (printre care și gestiune frauduloasă).

You may also like

Comments are closed.

By