24.2 C
Chișinău
Saturday, July 24, 2021

Reţineri de ochii lumii! Doi poliţişti au pretins mită de 200 de euro şi 50 USD

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a şefului Serviciului interacţiune comunitară al Secţiei securitate publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Şoldăneşti şi a subalternului său, acuzaţi de comiterea traficului de influenţă.

În cursul urmăririi penale procurorii au stabilit că, în februarie curent, poliţiştii au pretins de la un bărbat 200 dolari şi 50 euro pentru muşamalizarea unui caz în care acesta era cercetat pentru vătămarea corporală a unei persoane. Pentru această sumă, poliţiştii i-au promis că îl pot influenţa pe medicul-legist şi pe superiorul său să emită concluzii care ar permite adoptarea unei hotărâri de refuz în pornirea urmăririi penale.

Operaţiunea de reţinere a avut loc în incinta Inspectoratului de Poliţie Şoldăneşti, chiar în momentul în care poliţiştii împărţeau banii. Ambii au fost reţinuţi în flagrant de Procuratura Anticorupţie şi ofiţerii CNA.

Unul dintre învinuiţi şi-a recunoscut vina în comiterea infracţiunii şi a încheiat cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Actualmente, ambii inculpaţi au interdicţia de a părăsi localitatea. Unul dintre inculpaţi a fost eliberat din organele MAI, iar în privinţa celuilalt, procurorii au înaintat un demers privind suspendarea provizorie din funcţie până la adoptarea unei hotărâri pe caz.

Dacă inculpaţii vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, ei riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img