Republica Moldova va renunţa la statutul de ţară neutră

Varnita RMN Bender 4

Situația din Ucraina și vecinătatea sa cu o țară agresor obligă autoritatea constituțională din Republica Moldova „să schimbe ordinea de zi aprobată anterior”, a declarat ieri, 22 aprilie, Alexandru Tănase, președintele Curții Constituționale din Republica Moldova, în cadrul conferinței internaționale „Justiția Constituțională”, care a avut loc la Suceava, potrivit Ukrinform.

„Republica Moldova și Lituania sunt profund îngrijorate de situația din Ucraina. Apropierea sa de agresor ne forțează să luam anumite decizii și să schimbăm ordinea de zi aprobată anterior. De exemplu, în luna mai a acestui an, Curtea Constituțională a Republicii Moldova va lua în dezbatere statutul de neutralitate permanentă a Moldovei în cazul unei amenințări militare externe”- a spus Tănase.

Anterior, președintele republicii Nicolae Timofti a declarat că includerea în Constituție a unui articol privind neutralitatea permanentă a fost o greșeală, pentru că la momentul adoptării Legii fundamentale, pe teritoriul Republicii Moldova (Transnistria) erau și continuă să fie staționate trupe ale armatei a 14-a a Rusiei.

sursa: paginaderusia.ro

You may also like

Comments are closed.

By