Renato Usatîi s-a adresat la CEDO

usatii

Liderul Partidului Nostru solicită Curţii Europene a Drepturilor Omului constatarea încălcării dreptului individual la alegeri libere, în cadrul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, potrivit ru1.md.

Renato Usatîi s-a adresat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului privind eliminarea ilegală din cursa electorală din noiembrie 2014. Politicianul solicită Curţii de la Strasbourg să constate încălcarea dreptului individual la alegeri libere, care include dreptul de a alege şi de a fi ales, garantat de Art. 3, Protocolului № 1 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

„Alegerile libere sunt unul dintre puţinele mecanisme democratice, care într-adevăr a funcţionat în Moldova până în noiembrie 2014, atunci când actualii „stăpâni ai vieţii” au furat alegerile de la popor. M-am adresat la CEDO în mod individual pentru a demonstra că prin decizia de eliminare din cursa electorală autorităţile au încălcat drepturile fiecărui cetăţean al acestei ţări, nu doar a unui partid politic.Adresarea mea la Curtea de la Strasbourg are drept scop principal prevenirea unor astfel de situaţii pe viitor. Nu putem schimba trecutul, dar suntem obligaţi să învăţăm din el. Suntem obligaţi să întoarcem poporului dreptul de a alege” – a declarat Renato Usatîi.

You may also like

Comments are closed.

By