Raioane cu STATUT SPECIAL. Munteanu: Un nou focar de instabilitate pentru Moldova

a

Deputaţii au votat astăzi un proiect de lege care prevede acordarea statutului special unor raioane. Proiectul a fost înaintat de comunişti.

Astfel, potrivit legii raioanelor care au o importanţă deosebită în domeniul economiei naţionale, precum şi pentru istoria sau cultura statului, prin lege, li se poate atribui statutul de raion naţional-cultural.

După lungi dezbateri proiectul a fost aprobat de deputaţii PCRM, PLDM şi PD.

Liberalii au fost împotrivă, menţionând că legea vizează de fapt acordarea statutului respectiv raionului Taraclia unde locuiesc bulgari.

„Monstruoasa Coaliţie PCRM—PLDM—PDM la ordinul Moscovei doreşte să înfiinţeze o autonomie pe criterii etnice care contravine Constituţiei Republicii Moldova, după un model care nu există nicăieri în Europa”, a declarat liberalul Valeriu Munteanu.

Munteanu a spus că scopul este dezmembrarea teritoriului naţional al Republicii Moldova. Pentru că Moscovei nu i se par suficiente regiunea transnistreană şi UTA Găgăuză, pentru a submina suveranitatea Republicii Moldova, a ordonat monstruoasei Coaliţii PCRM-PLDM-PDM să mai dea o lovitură suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului.

You may also like

Comments are closed.

By