Producătorii de ţigări şi fumătorii, PUŞI CU BOTUL PE LABE! Accizul la ţigările cu filtru va creşte cu peste 2,5 ori

ALCOOL - TIGARI - DUTY-FREE

Politica fiscală pentru 2015 propune majorarea cotei accizului la ţigările cu filtru de la ,,75 lei + 24%” la ,,200 lei, iar cota ad valorem (procentele din prețul maxim de vânzare cu amănuntul) redusă la 18%”. Majorarea accizului la ţigări va duce la scumpirea produselor de tutun pe piaţa locală.

Ministerul Finanţelor îşi justifică intenţia prin ajustarea graduală a accizelor la nivelul ţărilor din regiune, inclusiv la standardele europene, fapt ce va permite acumularea de noi surse financiare la buget, precum şi diminuarea consumului articolelor din tutun, mărfuri ce au o influenţă negativă asupra sănătăţii populaţiei şi a dezvoltării societăţii în general.

De la 1 ianuarie 2014 țigările s-au scumpit în media cu 10-15% după ce acciza la țigările cu filtru, a fost majorată, prin decizia Parlamentului, de la 45 până la 75 de lei pentru 1000 de țigări, și nu până la 50 de lei, cum preconizase anterior Guvernul. Totodată, cota ad valorem (procentele din prețul maxim de vânzare cu amănuntul) a fost păstrată la nivelul de 24%, cu toate că Executivul intenționa să o majoreze până la 31%, dar s-a răzgândit.

You may also like

Comments are closed.

By