Procurori din 14 state au venit să vadă cât e de coruptă Moldova

a

Procurori din 14 state urmează astăzi să participe la Chişinău la reuniunea Grupului Consultativ al Procurorilor din Sud-Estul Europei – SEEPAG, care reuneşte 24 de procurori.

În cadrul discuţiilor vor fi abordate subiecte vizînd cooperarea judiciară internaţională în vederea dezvoltării capacităţilor statelor-membre în combaterea eficientă a provocărilor ridicate de tendinţele criminalităţii şi investigarea crimelor grave transnaţionale. De asemenea, participanţii la Reuniune îşi vor exprima opiniile, vor analiza şi vor identifica soluţii pentru un act de justiţie eficient, cu precădere în cazurile de trafic de droguri.

Printre invitaţi se numără: Eric Bisschop, Procuror Federal-adjunct al Belgiei, Božo Mihajlović, Procuror-adjunct al Procuraturii din Bosnia şi Herzegovina; Sonja Bosković, Procuror-adjunct al Procuraturii Supreme de Stat din Muntenegru, Jovan Ilievski, Procuror- şef al Oficiului pentru combaterea corupţiei şi crimei organizate din Macedonia, precum şi alţi procurori de rang înalt.

Republica Moldova are cea mai coruptă justiție din lume! Este concluzia Raportului Competitivității Globale (2014-2015), realizat de World Economic Forum. Moldova s-a clasat pe ultimul loc în clasamentul global privind corupția în sistemul judecătoresc – locul 144. Moldova stă cel mai prost la capitolul „plățile ilegale și mita pentru obținerea hotărârilor judecătorești favorabile”.

You may also like

Comments are closed.

By