Polițiștii vor asigura ordinea publică de Paștele Blajinilor

politia88

La 19 și 20 aprilie, în scopul bunei desfășurări a Sărbătorii religioase ”Paștele Blajinilor”, polițiștii vor asigura ordinea publică și siguranța traficului rutier.

În acest context, vor fi dislocate mai multe echipaje ce vor patrula pedestru și cu autovehiculele de serviciu care vor dirija fluxul participanților la trafic și vor redirecționa deplasarea transportului pentru a nu admite crearea ambuteiajelor și periclitarea circulației rutiere.

Astfel, duminică și luni, la cele 1 339 de cimitire din țară, vor fi implicate peste 3 mii de persoane, dintre care polițiști de patrulare și angajați ai Inspectoratelor teritoriale de poliție. De asemenea, vor fi implicați la asigurarea ordinii publice și militarii trupelor de carabinieri, angajați ai agențiilor de pază, precum și angajați ai organizațiilor obștești.

În zilele de 19-20 aprilie, transportul public va circula după cum urmează:

Ruta suplimentară de autobuz „C” (str. Vasile Alecsandri – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”). Pe ruta de autobuz nr. „C” vor circula câte 10 autobuze pe schimb.

Ruta suplimentară de autobuz „D” (bd. Renaşterii Naţionale (Circul) – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”). Pe ruta de autobuz „D” vor circula câte 30 de autobuze pe schimb.

Ruta de autobuz nr. 27 (bd. Renaşterii Naţionale (Circul) – str. Doina (Cimitirul „Sfântul Lazăr”). Pe această rută vor circula câte 10 unităţi de transport pe schimb.

Pasagerii vor putea circula gratuit pe rutele de autobuz „C”, „D” şi 27.

În acelaşi timp, numărul de troleibuze circulante pe rutele nr. 14, 24 şi 25 va fi stabilit după necesitate, iar microbuzele de pe rutele nr. 126, 127, 132, 134, 162, 180, 184 şi 189 vor circula până la Cimitirul „Sfântul Lazăr”.

De menţionat, că de Paştele Blajinilor, circulaţia transportului, cu excepţia transportului public, pe str. Doina, tronsonul cuprins între str. Socoleni şi intrarea principală în Cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi sistată.

La fel, au fost identificate locuri de parcare pentru autoturismele private, pe teritoriile agenţilor economici din zona Cimitirului „Sf. Lazăr”, după cum urmează:

Str. Cucorilor, 41 – 150 de locuri de parcare;
Str. Doina, 156 – 100 de locuri de parcare;
Str. Doina, 189 – 30 de locuri de parcare;
Str. Doina, 199 – 300 de locuri de parcare;
Str. Doina, 191/1 – 60 de locuri de parcare;
Str. Doina, 191 – 50 de locuri de parcare;
Str. Socoleni, colţ cu str. Doina – 40 de locuri de parcare;
Str. Socoleni, 31 – 60 de locuri de parcare.

Inspectoratul Național de Patrulare face un apel către conducătorii de autoturisme și pietoni, să dea dovadă de înţelegere și răbdare, pentru evitarea producerii accidentelor rutiere, crearea ambuteiajelor și evitarea momentelor stresante.

De asemenea, polițiștii recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie și să nu parcheze unitățile de transport în adiacentul cimitirelor, pentru a nu periclita buna desfășurare a evenimentului.

La fel, conducătorii auto sunt rugați să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice iar pietonii să fie prudenți, să traverseze strada regulamentar și să evite trecerea prin fața sau spatele mijlocului de transport care staționează.

Totodată, poliția îndeamnă cetățenii să se comporte decent, să fie atenți la bunurile personale și să nu aibă la ei lucruri prețioase, să încuie apartamentele și să să-și supravegheze în permanență copiii. Să evite, pe cât posibil deplasarea spre cimitire cu autovehiculele personale, iar dacă au decis să meargă cu mașinile proprii, să se asigure că acestea au fost încuiate, să nu lase la vedere obiecte scumpe și să nu creeze impedimente în deplasarea celorlalți conducători auto sau pietonilor.

În cazul producerii accidentelor rutiere soldate numai cu pagube materiale, șoferul autovehiculului imediat trebuie să anunțe la telefon Poliția iar în cazul în care conducătorii auto au ajuns la o înțelegere reciprocă în aprecierea circumstanțelor accidentului rutier și dacă starea tehnică a vehiculelor permite garantarea securității la trafic, șoferii se pot deplasa la subdiviziunea specializată amplasată pe str.Aleea Gării 38 din Chișinău pentru ca mașinile accidentate să nu creeze impedimente celorlalți conducători auto.

You may also like

Comments are closed.

By