POFTA VINE MÂNCÂND! Gaburici trage plapuma peste jaful de la BEM: Raportul Kroll va fi prezentat doar miniştrilor

a

Raportul companiei americane Kroll cu privire la hoţiile de la Banca de Economii Banca Socială şi Unibank va fi prezentat doar miniştrilor fără să fie făcut public, deocamdată. Premierul Chiril Gaburici a invocat secretul anchetei, ceea ce înseamnă că societatea nu va afla curând cine sunt beneficiarii hoţiilor de la cele trei bănci.

„Raportul va fi prezentat, miercurea viitoare, într-o şedinţă cu uşile închise, pentru a nu prejudicia ancheta. Va veni momentul când acest raport va fi făcut public şi toţi cetăţenii îl vor cunoaşte”, astfel a justificat în cadrul emisiunii În Profunzime, premierul, Chiril Gaburici ţinerea în secret a raportului Kroll.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, ministrul Învăţământului, Maia Sandu a cerut publicarea raportului companiei Kroll, care s-a ocupat de investigarea hoţiilor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, iar Gaburici i-a spus că raportul a început deja să fie distribuit miniştrilor.

Compania americană Kroll a fost selectată de către BNM la începutul lunii februarie pentru a investiga tranzacţiile de la Banca Economii, Banca Socială şi Unibank. Obiectivul investigaţiilor va fi de a identifica potenţialele căi de anchetă a tranzacţiilor suspecte şi, eventual, frauduloase, precum şi pentru a determina modalitățile posibile de recuperare a activelor acestor bănci.

Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank au fost devalizate cu 13 miliarde de lei, iar BNM a instituit administrare sepecială la sfârşitul lunii noiembrie asupra celor trei bănci, acordându-le un credit de urgenţă de 9,5 miliarde de lei, iar la sfârşitul lunii martie printr-o decizie secretă Guvernul Gaburici a mai avizat o decizie prin care BNM a acordat suplimentar 6,5 miliarde de lei.

You may also like

Comments are closed.

By