16 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

PERCHEZIȚII la mai multe cazinouri din Chișinău și Bălți

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Polițiștii au descins verificări concomitente la mai multe cazinouri de jocuri de noroc din Chişinău şi Bălţi, depistând grave nereguli în activitate.

Conform informaţiilor acumulate de poliţişti, reţeaua de cazinouri era gestionată de către un agent economic, care activa în lipsa licenţei şi autorizaţiei de funcţionare. Acţiunile au avut loc în cadrul unei cauze penale iniţiate pentru activitate ilegală a activităţii de întreprinzător cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP.

În cadrul percheziţiilor autorizate au fost depistate documentele ce confirmau retragerea licenţei de activitate printr-o decizie a instanţei de judecată. În pofida acestui fapt, agentul economic continua prestarea serviciilor în domeniul jocurilor de noroc. Totodată au fost găsite înscrisuri de ciornă privind mijloacele financiare încasate de la clienţi, evidenţa contoarelor aparatelor de joc, bilete pentru loterie, sume de bani nereflectate în contabilitate, registre de evidenţă a mizelor şi a câştigurilor precum şi dispoziţii de plată. De asemenea, toate aparatele de joc vor fi verificate de către specialiştii în standardizare şi metrologie pentru a constata funcţionalitatea corectă a acestora.

Actulamente sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii şi de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor precum şi a fapului, dacă bugetul de stat nu ar fi fost prejudiciat de către administraţia întreprinderii. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, persoanele responsabile din cadrul firmei riscă amenzi în mărime de la 60 000 lei până la 120 000 lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea întreprinderii.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img