PERCHEZIȚII într-un garaj de la Ciocana. Ce au găsit polițiștii

bautura8

Un locuitor al capitalei în vârstă de 55 ani a fost identificat şi reţinut de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău în colaborare cu angajaţii Procuraturii sectorului Ciocana, pentru că a iniţiat o linie clandestină de contrafacere a bauturilor alcoolice în proporţii deosebit de mari. Activitatea frauduloasă a bărbatului a fost deconspirată într-un garaj din strada Uzinelor a sectorului Ciocana.

În cadrul percheziţiilor autorizate, poliţiştii au descoperit condiţii insalubre în care erau îmbuteliate băuturile, utilaj confecţionat artizanal, peste 350 litri de alcool, coloranţi, diferite substanţe chimice de o provenienţă necunoscută, înscrisuri de ciornă privind procesul tehnologic de preparare şi îmbuteliere, capace, etichete şi alte accesorii. Toate probele delicte au fost sigilate şi depozitate până la decizia instanţei de judecată. Valoarea materiei prime a fost estimată la suma totală de peste 50 000 lei.

Conform informaţiilor preliminar constatate, bărbatul realiza băuturile alcoolice doar prin intermediul persoanelor de încredere, în magazinele alimentare şi pieţele comerciale din capitală, fără a fi supuse unor expertize de specialitate, care ar demonstra calitatea acestora.

În privinţa lui a fost iniţiată o cauză penală pentru transportarea, păstrarea sau comercializarea mărfurilor supuse accizelor, fără marcarea lor cu timbre de control sau timbre de acciz, care prevede amendă în mărime de la 60 000 lei până la 120 000 lei cu nimicirea bunurilor ridicate.

You may also like

Comments are closed.

By