PERCHEZIȚII: Băuturi alcoolice contrafăcute, de circa 600 000 lei, depistate şi ridicate de poliţişti

Poliţia capitalei a descins nouă percheziţii autorizate la domiciliile unor persoane, specializate în contrafacerea şi comercializarea băuturilor alcoolice tari. Băuturile contrafăcute erau expuse spre vânzare, în special prin intermediul magazinelor ce aparţineau unor indivizi de încredere sau erau distribuite prin raionale ţării prin intermediul rutelor interurbane.

Percheziţiile au avut loc concomitent în mai multe locaţii din capitală, cât şi pe teritoriul unor suburbii, cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP. În cadrul verificărilor poliţiştii au constatat că băuturile erau contrafăcute în condiţii insalubre şi păstrate în depozite special amenajate pentru ulterioara comercializare. Astfel, au fost depistate peste 2 tone de alcool etilic, aproximativ 3 tone de producţie alcoolică contrafăcută, utilaj special de filtrare, coloranţi, capace, etichete, sticle şi alte accesorii pentru îmbutelierea alcoolului. Conform estimărilor efectuate preliminar, valoarea băuturilor contrafăcute se ridică la 600 000 de lei. Respectiv n-au fost prezentate documente de calitate sau care ar demonstra originea şi provenienţa. În acest sens, ofiţerii de investigare a fraudelor economice întreprind acţiuni de identificare a schemelor criminale de transportare a materiei prime pe teritoriul capitalei.

Persoanele implicate în aceste activităţi ilegale de contrafacere a băuturilor alcoolice riscă să fie cercetate penal pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător. Legislaţia penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 40 000 lei până la 60 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, iar persoanele juridice riscă amenzi în mărime de la 60 000 lei până la 120 000 lei cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Toate probele delicte au fost ridicate, sigilate şi depozitate spre păstrare până la decizia instanţei de judecată. Totodată urmează a fi numite un şir de expertize, pentru a constata calitatea băuturilor alcoolice şi riscul la care erau expuşi consumatorii.

Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău recomandă cetăţenilor, în ajunul sărbătorilor pascale să procure băuturi şi produse alimentare doar din magazine autorizate.

You may also like

Comments are closed.

By