Pentru că au cerut câte 3000 de lei doi poliţişti vor sta după gratii de la 2 la 6 ani

a

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi expedierea în instanţa de judecată a doi ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie din Soroca sub acuzaţia de trafic de influenţă.

Potrivit celor constatate, cei doi poliţişti au pretins prin extorcare de la doi locuitori ai raionului Soroca sume a câte 3000 lei fiecare pentru a nu-i trage la răspundere penală pentru acţiuni huliganice şi rezolvarea în favoarea acestora a chestiunii cu privire la răspunderea contravenţională.

Mijloacele băneşti extorcate în sumă de 6000 lei, au fost primite de către unul din colaboratori în incinta Inspectoratului de Poliţie Soroca, moment în care, ambii au fost reţinuţi, actualmente fiind cercetaţi în stare de arest la domiciliu.

Operaţiunea de reţinere a vut loc pe 5 februarie curent, de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii de investigaţii din cadrul Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI.

După punerea poliţiştilor sub învinuire, Procuratura Anticorupţie a înaintat Ministerului Afacerilor Interne un demers privind suspendarea provizorie din funcţie a ofiţerilor, însă solicitării procurorilor nu i s-a dat curs.

Pentru faptele incriminate, colaboratorii de poliţie riscă amendă de la 3000 până la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

You may also like

Comments are closed.

By