24.2 C
Chișinău
Saturday, July 24, 2021

Pe banii noştri stau tolăniţi la soare! Candu: Kroll vrea să se asigure că nu este dat în judecată

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Raportul companiei Kroll care a investigat jaful de la Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială va fi făcut public după ce va fi obţinută permisiunea companie, a anunţat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Nici un deputat nu a avut deocamdată acces la raportul companiei. Sper că vom avea o anumită înțelegere tehnică cu compania Kroll în ce privește modul în care va fi realizat acest lucru, pentru că companiile de genul acesta doresc să se asigure că în urma publicării informațiilor nu vor fi acționați în judecată de anumite persoane sau companii. Sunt chestiuni tehnice.”, a spus Andrian Candu.

El a precizat că guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu se află în discuţii cu reprezentanţii companiei Kroll, pentru a stabili condiţiile de publicare a documentului. „Eu insist ca acest raport să fie făcut public”.

Raportul companiei de audit Kroll urmează să fie audiat în şedinţa Parlamentului, potrivit decizie de astăzi a comisiei buget şi Finanţe.

Compania americană Kroll a fost selectată la începutul lunii februarie de BNM pentru a investiga jaful de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Cele trei instituţii financiare au fost devalizate de 1 miliard dolari SUA, iar BNM a instituit administrare speciale, creditându-le până în prezent cu 15 miliarde de lei.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img