Opt din zece moldoveni, SĂRACI LIPIŢI PĂMÂNTULUI, iar trei din patru susţin că ţara se îndreaptă în direcţia GREŞITĂ

a

Peste 85% dintre moldoveni sunt săraci în condiţiile în care pentru 41,6% veniturile nu le ajung pentru strictul necesar, iar pentru 43,3% veniturile acoperă strictul necesar, potrivit rezultatelor sondajului Barometrului Opiniei Publice efectuat de Institutul de Politici Publice.

Întrebaţi despre situaţia economică a familiei lor comparativ cu acum un an, aproape 65% dintre respondenţi au spus că situaţia este mai proastă şi mult mai proastă.

Rezultatele BOP relevă pe moldoveni cel  mai mult îi nelinişteşte cel mai mult nivelul preţurilor – 60%, sărăcia – 50%, viitorul copiilor – 45%, şomajul – 40% şi corupţia – 25%

Şi fluctuaţiile cursului valutar din ultima perioadă nu s-a lăsat fără impact asupra moldovenilor în condiţiile în care 60% dintre respondenţi consideră că au fost afectaţi în foarte mare măsură de fluctuaţiile cursului valutar, iar 21% în mare măsură. 87% dintre respondenţi consideră că impactul cursului valutar s-a manifestat prin creşterea preţurilor, 11,4% să achite datoriile, iar 4,2% să contracteze credite.

În ceea ce priveşte direcţia în care se îndreaptă Republica Moldova 75,5% au menţionat că direcţia este greşită, comparativ cu 16,6%, care consideră că lucrurile merg într-o direcţie bună. Situaţia se schimbă când este vorba de mersul lucrurilor în lume. Astfel, 55% din moldoveni au spus că direcţia în care merg lucrurile în lume este greşită, iar 26,4% – direcţia este bună.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie – 7 aprilie 2015 pe un eșantion de 1104 respondenți din 85 de localităţi a Republicii Moldova, cu o marjă de eroare este de +/-3%.

You may also like

Comments are closed.

By