23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

OFICIAL // Bilanțul morților în urma cutremurului din Nepal se ridică la peste 3.200. Alte zeci de VICTIME în India și China

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Cutremurul devastator care a lovit sâmbătă Nepalul a provocat moartea a 3.218 persoane, potrivit unui nou bilanț comunicat luni de un oficial nepalez, citat de AFP.

“Bilanțul morților se ridică la 3.218, iar 6.538 de persoane au fost rănite”, a declarat Rameshwor Dangal, șef al serviciului pentru situații de urgență din Ministerul de Interne de la Kathmandu, notează Agerpres.ro.
nepal-india-earthquake
seism_07_3747f3f452
În plus, aproximativ 90 de persoane și-au pierdut viața în țări învecinate, ca India și China, mai scriu agențiile internaționale de presă.

Seismul cu magnitudinea de 7,8 care a zguduit sâmbătă Nepalul este cel mai devastator din ultimii 80 de ani. El a fost urmat de numeroase replici și a declanșat mai multe avalanșe în Munții Everest, unde începea sezonul de alpinism și unde 18 persoane au fost ucise.

Bilanțul este posibil să se înrăutățească, iar agențiile umanitare aflate la fața locului se confruntă cu serioase dificultăți în evaluarea distrugerilor și a necesităților, însă acestea par considerabile.
Image: Kathmandu Struck By Powerful Earthquake

Kathmandu Struck By Powerful Earthquake

seism_07_3747f3f452

(WORLD SECTION) NEPAL-KATHMANDU-EARTHQUAKE

nepal
Totodată, potrivit UNICEF aproape un milion de copii sunt “grav afectați” în urma seismului devastator. Echipele de intervenție sunt preocupate de riscul apariției unor boli infecțioase și al contaminării apei, în contextul în care sute de mii de nepalezi dorm în corturi sau în aer liber.

”Ceea ce știm acum este că sunt aproape un milion de copii grav afectați. Cea mai mare preocupare a noastră pentru ei în acest moment este accesul la apă potabilă și la condiții salubre, știm că resursele de apă și alimente sunt în curs de epuizare’, a declarat Christopher Tidey, specialist în comunicare al UNICEF.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img