O grevă a controlorilor de trafic aerian din Franţa perturbă programul zborurilor

Transfert-aeroport-roissy-01

O grevă declanșată de un sindicat francez al controlorilor de trafic aerian a cauzat miercuri perturbări pe aeroporturile pariziene Orly și Roissy. Companiile și-au anulat preventiv 40% din zborurile lor, potrivit unor surse aeroportuare, informează AFP.

Perturbările sunt pentru moment conform previziunilor Direcției Generale a Aviației Civile (DGAC) care a evocat că sunt ”anulări programate ale zborurilor” și ”ușoare întârzieri” atât la Roissy, cât și la Orly, potrivit Agerpres.

Sindicatul SNCTA, ce reunește 41% dintre cei 4.000 de controlori de trafic aerian, i-a îndemnat pe supraveghetorii de trafic aerian să-și oprească activitatea pe 8 și 9 aprilie, între 16 și 18 aprilie și între 29 aprilie și 2 mai. Sindicatul a cerut negocieri, în special cu privire la organizarea muncii și scăderea la 59 de ani a limitei de vârstă pentru pensionarea controlorilor de trafic.

Pentru a limita perturbările, DGAC le-a cerut marți companiilor aeriene să anuleze 40% dintre zborurile lor de miercuri, invitând ”pasagerii să se informeze la companii”, scrie RTV.net.

You may also like

Comments are closed.

By