15 C
Chișinău
Saturday, May 8, 2021

Bolnavii de cancer în stand by! Ministerul Sănătăţii a anulat licitaţia de radioterapie

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În Republica Moldova, listele de aşteptare la oncologie sunt interminabile, iar numărul acestora va creşte în condiţiile în care şmecheriile cu licitaţiile de la radioterapie a determinat Ministerul Sănătăţii să-şi anuleze concursul de parteneriat public-privat.

„Având în vedere intenţia Ministerului Sănătăţii de a relansa concursul pentru proiectul de stabilire a unui raport de parteneriat public-privat în cadrul Instituţiei Medico-Sanitare Publice Institutul Oncologic, Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, în scopul optimizării desfăşurării concursului, prin prezentul se revocă Comunicatul Informativ cu privire la stabilirea unui raport de parteneriat public-privat în cadrul Instituţiei Medico-Sanitare Publice Institutul Oncologic pentru servicii de radioterapie”, se spune în comunicatul Ministerului Sănmătăţii.

Concursul pentru proiectul de stabilire a raportului de parteneriat public-privat în cadrul Instituţiei Medico-Sanitare Publice Institutul Oncologic pentru servicii de radioterapie va fi relansat prin publicarea unui nou comunicat informativ în Monitorul Oficial al Republicii Moldova fără să fie anunţată data când va fi organizat un nou concurs.

Deocamdată nu este clar, care a fost motivul anulării concursului de parteneriat public privat, dar se presupune că la mijloc ar sta contracte dubioase, fiind favorizate de fostul ministru al sănătăţii, Andrei Usatîi, care se află în arest prevenitiv, fiind învinuit de trucarea mai multor licitaţii în care statul a fost prejudiaciat de milioane de lei.

Amendamentele la hotărârea de Guvern a parteneriatului public-privat în domeniul radioterapiei au fost avizate la sfârşitul anului trecut. Conform modificărilor, partenerul privat urma să fie plătit direct de către Compania Națională de Asigurări în Medicină – nu prin intermediul Institutului Oncologic. În cazul în care banii vor fi insuficienți, urmează a fi alocați bani din bugetul de stat pentru a asigura continuitatea activității acestui parteneriat.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img