Nou scandal la Vatican: S-au descoperit un caz de homosexualitate şi unul de omor

vatican

Un scandal dublu readuce în atenţie partea mai întunecată a Vaticanului. Astfel, s-au descoperit două cazuri de acte criminale, între care unul de homosexualitate, iar celălalt, de omor, notează RomaniaTv.net.

Într-o capelă veche din sudul Italiei s-au descoperit rămăşiţele pământeşti ale unei femei. Se crede că acestea ar aparţine unei femei de 50 de ani, Guerrina Piscaglia, care fusese dată dispărută în Toscana, acum un an, scrie The Independent.

După ce informaţiile legate de dispariţia femeii au apărut în presă, au suscitat interesul privind dezlegarea acestui mister. Bineînţeles, au apărut şi bârfele, aflându-se astfel că preotul catolic Gratian Alabi, originar din Congo, avea relaţii amoroase cu femeia şi chiar că ar fi avut un copil cu ea. Femeia a dispăruse fără urmă din Arezzo acum un an. Preotul Alabi a negat toate aceste informaţii şi spune că este nevinovat.

Un alt scandal care pune într-o lumină nefavorabilă Vaticanul este o presupusă relaţie homosexuală a unui preot italian, în vârstă de 50 de ani, care şi-ar fi racolat partenerii homosexuali prin intermediul reţelelor de socializare. Unul dintre aceştia, care îi era cel mai apropiat preotului, i-a făcut plângere la Curtea Ecleziastică, împotriva preotului homosexual, aducând ca probe, între altele, şi o casetă pe care fusese înregistrată o conversaţie a lui cu prelatul.

Curtea Ecleziastică nu a luat nicio măsură împotriva preotului homosexual, iar bărbatul care îl reclamase a început atunci să facă dezvăluiri presei despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în rândul preoţilor Vaticanului. Până la urmă, preotul reclamat a fost caterisit, cei care l-au judecat ajungând la concluzia că toate cele reclamate se susţin.

You may also like

Comments are closed.

By