13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Nesănătoşii să-şi pună boala în cui! Poliţa va ajunge la aproape 5000 de lei

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Poliţa medicală îi va costa mai scump pe moldoveni în acest an. Aceasta va costa 4860 de lei cu 20% mai scump faţă de cât costă în prezent. Modificările sunt prevăzute în legea cu privire la asigurările obligatorii în medicină.

Ministerul Sănătăţii explică majorarea primei prin faptul că acest lucru va permite o creştere a volumului de servicii medicale acordate în baza Programului Unic al AOAM, în special de medicamente compensate. De asemenea, urmează a fi efectuate servicii medicale noi, ce necesită consumabile costisitoare. Totodată, în 2015, din fondul de bază al AOAM vor fi cofinanţate programele naţionale, acoperite anterior din bugetul de stat.

Bugetul asigurărilor obligatorii în medicină pentru anul 2015 prevede venituri în valoare de peste 5 mlrd 160 mln lei, cheltuieli în sumă de 5 mlrd 260 mln lei, deficitul fiind de 100 mln lei. Comparativ cu anul trecut, este prognozată majorarea veniturilor fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală cu peste 505 mln lei sau 10,9% şi a cheltuielilor – cu peste 355 mln lei sau 7,3%.

 

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img