NEREGULI: Două firme care vând cafea pe străzile capitalei luate la bani mărunți. Ai consumat ASTA până acum

cafea

Doi agenţi economici au fost documentaţi de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind specializaţi în comercializarea băuturilor fierbinţi, în special a cafelei, la punctele mobile amplasate prin sectoarele capitalei. Verificările inopinate au fost desfăşurate la sediile centrale ale întreprinderilor, unde au fost elucidate grave încălcări a legislaţiei în vigoare.

La unul dintre sediile menţionate, poliţiştii au depistat peste 30 000 de lei nereflectaţi în evidenţă contabilă, informaţii de ciornă păstrate pe purtători electronici, privind activitatea firmei, date despre veniturile reale obţinute, precum şi cutii cu cafea, ceai în asortiment şi sticle cu arome de fructe, fără a deţine documente de origine şi provenienţă, a căror termeni de valabilitate erau expiraţi la data de 30 octombrie 2014. Conform datelor stabilite de poliţişti, agentul economic gestiona 27 de autombile dotate cu tehnică de preparare şi comercializare a cafelei.

Al doilea agent economic a fost documentat pentru aceleaşi încălcări admise în activitate. În gestiune, firma avea 6 automobile dotate cu aparataj special de preparare a cafelei, care erau amlasate în toate sectoarele capitalei. La sediul întreprinderii, poliţiştii au depistat nereguli în activitatea contabilităţii, privind nereflectarea mijloacelor financiare încasate, precum şi documente de ciornă.

În ambele cazuri, poliţia capitalei va sesiza Inspectoratul Fiscal de Stat pentru desfăşurarea unui control de profil, precum şi instituţiile de abilitate de protecţie a drepturilor consumatorilor. Pe lângă faptul că agenţii economici riscă sancţiuni sub formă de amenzi, nu este exclus să le fie retrase şi licenţele de activitate.

You may also like

Comments are closed.

By