16 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Nepal: Trei zile de DOLIU NAȚIONAL în urma seismului de sâmbătă. A afectat opt milioane de persoane

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Guvernul nepalez a decretat trei zile de doliu, marți, pentru cele peste 4.000 de persoane care au murit în urma cutremurului puternic care a avut loc sâmbătă, relatează DPA, în pagina electronică.

Guvernul a anunțat un nou bilanț de 4.353 de victime, în timp ce operațiunile de căutare și salvare continuă. Guvernul a declarat, de asemenea, că traversează “o perioadă dificilă în această criză, din cauza resurselor sale limitate”.

“Nu eram pregătiți pentru un dezastru de o asemenea amploare”, a declarat ministrul de Interne, Ban Dev Gautam, citat de Mediafax. “Nu avem suficiente resurse și vom avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la toată lumea”.
682472_630x354
Multe persoane din capitala Kathmandu au dormit în aer liber, în parcuri și pe drumuri. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în unele zone, dar rămâne intermitentă.

Oamenii se plâng că au rămas fără gaz, învinuind Guvernul că nu depune suficiente eforturi pentru a oferi populației produsele de bază.

“În zona noastră nu se mai găsește mâncare. Magazinele abia dacă sunt deschise și, dacă sunt, oamenii le iau cu asalt și totul se termină în câteva minute”, a declarat un locuitor din capitală, Rajendra BK.
Nepal Earthquake
Furia și frustrarea sunt în creștere, pe măsură ce replicile continuă.

“Am fost aici pe străzi, fără mâncare și apă și încă nu am văzut vreun reprezentant al Guvernului în trei zile”, a declarat un bărbat care campează pe străzi împreună cu familia.
6422030-3x2-700x467
6423270-3x2-700x467
Guvernul a avertizat împotriva pieței negre, în timp ce populația se luptă să își procure cele necesare.

Penele de electricitate fac imposibilă retragerea banilor din bănci.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că satele izolate din trei districte, Sindhupalchowk, Rasuwa și Gorkha, sunt încă inaccesibile.

Totodată, Organizația Națiunilor Unite a anunțat că 8 milioane de persoane au fost afectate de seism. Ajutorul internațional a început să ajungă, dar încă există lacune în ceea ce privește echipamentul medical, alimentele și sacii pentru cadavre, informează BBC News Online.
Nepal Earthquake
Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade care s-a produs sâmbătă în Nepal a distrus numeroase clădiri în Kathmandu și a afectat zonele rurale din regiune. Un oficial guvernamental a declarat marți că bilanțul victimelor a crescut la 4.310 morți. Aproape 8.000 de persoane au fost rănite, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Laxmi Prasad Dhakal.
682476_630x354
682483_630x354
Replicile au continuat în Nepal și în zonele învecinate, iar mii de locuitori din Kathamandu și-au petrecut cea de-a treia noapte sub cerul liber, temându-se să se întoarcă în locuințe.

Lipsesc apa, alimentele și electricitatea și exită temeri că ar putea izbucni unele epidemii. “Potrivit estimărilor inițiale și pe baza ultimei hărți cu intensitatea cutremurului, au fost afectate opt milioane de persoane din 39 de districte, dintre care două milioane de persoane trăiesc în 11 districte puternic afectate”, arată cel mai recent raport al Biroului Coordonatorului Rezident ONU.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img