20 C
Chișinău
Thursday, April 22, 2021

Negocierile în formatul 5+2 se apropie: KGB-ul din Transnistria iese la vânătoare de vrăjitoare

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Securitatea regiunii transnistrene s-a activizat în preajma negocierilor în formatul 5+2. Astfel, KGB-ul de la Tiraspol acuză Procuratura de la Chişinău şi organizaţia Prom-Lex că intenţionează să dea peste cap negocierile de la Viena.

Într-un comunicat de presă susţine că pe teritoriul Transnistriei activează ONG-ul Promo-Lex, care este finanţat de forţe din occident (România) şi colaborează cu mai multe organizaţii nonguvernamentale antitransnistrene, pentru a curma securitatea şi statalitatea. „Au fost depistate cazuri de influenţare a locuitorilor din zona de securitate, pentru destabilizarea situaţiei din regiune”.

„KGB dispune de informaţii că Promo-Lex şi Procuratura Republicii Moldova au sarcina de a perturba procesul de negocieri în formatul 5+2, inclusiv prin iniţierea urmării penale a mai multor subiecţi de la Tiraspol, care participă la negocieri”, se spune în comunicatul KGB.

Comitetul de securitate de la Tiraspol  consideră acţiunile Promo-Lex ca o ameninţare la adresa securităţii Republicii Transnistria, iar pe acest caz a fost pornită o cauză penală. „KGB invită reprezentanţii Promo-Lex ca martori în respectivul proces”.

O reuniune neoficială în formatul “5+2” se va desfăşura în data de 21 aprilie, la Viena. Aceasta va fi prima rundă de negocieri între mediatori, observatori şi părţile direct implicate în conflict, după o pauză de mai bine de jumătate de an. Anul trecut, discuţiile pentru soluționarea diferendului transnistrean au fost amânate de câteva ori. Tiraspolul a blocat negocierile, invocând anumite dezacorduri cu unele decizii ale autorităţilor de la Chişinău.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img