MORCOVUL ŞI BICIUL: Sergiu Lucinschi a scăpat de arestul preventiv

a

Fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, suspect într-un dosar de corupţie alături de ginerele fostului preşedinte al României, Radu Pricop va fi cercetat sub control judiciar, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie citată de protv.ro.

După o noapte petrecută în arestul Poliţiei de la BUcureşti, Lucinschi a ajuns în fata judecătorilor, pe care i-a convins să-l cerceteze în libertate, sub control judiciar.

În arest preventiv de 30 de zile a ajuns Constantin Comăneanu, un poliţist părtaş la această infracţiune.

Sergiu Lucinschi a fost reținut luni noaptea de procurorii DNA pentru șantaj și trafic de influență. În dosar a fost reținut și Constantin Comăneanu, ofițer de poliție din cadrul DIICOT, pentru luare de mită. „În perioada decembrie 2014 — martie 2015, inculpatul Lucinschi Sergiu, beneficiind de complicitatea altor persoane, a exercitat asupra unui om de afaceri acțiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 euro, nedatorată de acesta din urmă, în vederea retragerii unei plângeri penale formulate la DIICOT pentru mai multe infracțiuni (printre care și gestiune frauduloasă).

You may also like

Comments are closed.

By