Maia Sandu SPARGE GHEAŢA: Solicit publicarea raportului Kroll cu privire la situaţia de la BEM, Banca Socială şi Unibank

a

Ministrul Învăţământului, Maia Sandu a solicitat în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului ca raportul companiei de Kroll, care s-a ocupat de investigarea jafului de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, să fie făcut public.

„Din câte cunosc zilele trecute cei de la compania Kroll au finalizat raportul privind situaţia de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, de aceea solicit ca să fie prezentat”, a declarat Maia Sandu la şedinţa Guvernului.

Premierul, Chiril Gaburici a spus că începând cu ziua de astăzi raportul va fi distribuit miniştrilor, iar la şedinţa viitoare urmează a fi audiat.

Compania americană Kroll a fost selectată de către BNM la începutul lunii februarie pentru a investiga tranzacţiile de la Banca Economii, Banca Socială şi Unibank. Obiectivul investigaţiilor va fi de a identifica potenţialele căi de anchetă a tranzacţiilor suspecte şi, eventual, frauduloase, precum şi pentru a determina modalitățile posibile de recuperare a activelor acestor bănci.

Bnaca de Economii, Banca Socială şi Unibank au fost devalizate cu 13 miliarde de lei, iar BNM a instituit administrare sepecială la sfârşitul lunii noiembrie asupra celor trei bănci, acordându-le un credit de urgenţă de 9,5 miliarde de lei, iar la sfârşitul lunii martie printr-o decizie secretă Guvernul Gaburici a mai avizat o decizie prin care BNM a acordat suplimentar 6,5 miliarde de lei.

You may also like

Comments are closed.

By