Maia Sandu bagă în comă instituţiile statului: Persoane din conducerea ţării, implicate în jaful din sistemul bancar

a

Ministrul Învăţământului, Maia Sandu a declarat la emisiunea Interpol că după ce a citit raportul Kroll cu privire la jaful din bănci a constat că „în Republica Moldova nu există instituţii şi le-am spus colegilor de la Guvern că ceea ce s-a întâmplat în sistemul bancar înseamnă că toate instituţiile statului au fost într-o comă profundă. Nu este clar cum nu s-a ceea ce s-a întâmplat”.

Ministrul a spus că acest lucru demonstrează că noi avem instituții slabe. Indiferent că ele nu au reacționat din lipsă de profesionalism sau dacă au fost impuse să nu reacționeze, asta demonstrează că noi nu avem instituții. Asta este foarte grav. Am avut și mai avem politicieni care nu-și doresc să avem instituții puternice, pentru că e mai greu să faci lucruri urâte în asemenea cazuri”.

Maia Sandu a menţionat că raportul Kroll face referire şi la persoanele din vârf, care au fost implicate în jaful din sistemul bancar moldovenesc. „Îmi exprim speranţa că raportul Kroll va fi făcut public, dacă nu atunci vom face toate demersurile”

La întrebarea blitz dacă Republica Moldova este un stat captiv în mâinile oligarhilor, Maia Sandu a răspuns „DA”.

acum două zile şi fostul  premier, Ion Sturza declara că jaful Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank este de o factură de nedescris. „Toți sunt implicați, de la Adam până la cei trei V. Plus T,L, D, G & Co. Ticălosul de Shor este un mic cățeluș pe lângă „guvernatori”.

Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank au fost furate de un miliard dolari SUA, iar BNM a instituit administrare specială la cele trei bănci la sfârşitul lunii noiembrie anul trecut, motivând că instituţiile fincniare au fost implicate în tranzacţii financiare dubioase.

You may also like

Comments are closed.

By