”MAFIA CERȘITULUI” s-a ales cu dosar penal: Impuneau invalizi să ceară de pomană pe străzile din municipiu

prinsi cersit

Patru bărbaţi şi două femei, cu vârstele cuprinse între 29 şi 52 ani, originari din Chişinău şi Nisporeni, au fost reţinuţi de către angajaţii IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind bănuiţi de organizarea cerşitului pe teritoriul capitalei. Persoanele au fost observate în localitatea Stăuceni de către poliţiştii de sector, în timp ce intenţionau să transporte două persoane invalide pentru a cerşi pe străzile capitalei.

Aceştia au fost conduşi la inspectoratul de sector pentru audieri. Poliţiştii au constatat că, persoanele invalide cerşeau de mai multă vreme, fiind transportate prin capitală şi suburbii de către unul dintre ei. În cadrul audierilor ei şi-au recunoscut faptele. În context a fost iniţiat un proces penal pentru organizarea cerşetoriei. Legislaţia penală în vigoare prevede amendă mărime de la10 000 lei până la 50 000 lei sau închisoare pe un termen de pînă la 5 ani

În această ordine de idei, poliţiştii acumulează toate informaţiile necesare de identificarea altor complici, precum şi a tuturor circumstanţelor legate de caz.

You may also like

Comments are closed.

By