Lupu: Este dreptul oricărui deputat să depună moţiune. 25 de semnături nu sunt suficiente. Cu certitudine vor fi mai multe, dar vom găsi act de cojoc

a

Liderul democraţilor, Marian Lupu a declarat că este dreptul oricărui deputat să depună moţiune de cenzură, doar că 25 de semnături nu sunt suficiente, ”cu certitudine se vor mai aduna, dar noi vom găsi ac de cojoc şi pentru acest lucru”.

“25 e o pătrime din 100, nu 101. Este interpretarea mea, matematica de clasa întâi. Dacă cumva se întâmplă o asociere pe un proiect de moţiune de cenzură şi se vor aduna şi alte semnături decât cele ale reprezentanţilor Partidului Socialiştilor şi într-adevăr se vor acumula 25 şi mai multe, vom găsi ac de cojoc şi în această situaţie. Care vor fi soluţiile urmează să vedem. Cel mai important să nu fie zădărnicit exercitiul bugetar-fiscal. Suntem deja in aprilie, țara trebuie sa aibă buget. Cu toate avantajele şi neajunsurile e nevoie să punem pe plan de legalitate toate plăţile. O discuţie clasică a legilor în parlament este o metodă mult mai bună. În condiţiile anului curent avem o situaţie de forţă majoră când suntem ajunși la jumătate de an şi nu avem un buget. Acest lucru ne-a făcut să susţinem această soluţie cu condiţia că la jumătate de an vom veni cu rectificări”, a declarat Marian Lupu.

Lupu a spus că asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului este o chestiune de timp. Avem o alianţă de 2 partide, iar decizia guvernului de a veni cu asumarea responsabilităţii ţine cont şi de această situaţie.

You may also like

Comments are closed.

By