Liberalii dezvăluie jocul murdar pe care îl face PLDM

munteanu

 

Deputatul PL, Valeriu Munteanu, i-a adresat o scrisoare deschisă liderului PLDM, Vlad Filat, în care îl taxează dur pentru votul în favoarea acordării unui statut cultural special raionului Taraclia.

„Articolul 44 din Acordul politic privind constituirea și funcționarea Alianței Politice pentru Moldova Europeană (APME), încheiat între PLDM și PD, stipulează: „Membrii Alianței vor vota proiectele promovate de opoziția parlamentară doar în cazurile în care acestea aduc o valoare importantă pentru societate și Consiliul Alianței decide susținerea lor. Acest angajament este asumat de fiecare deputat semnatar al Acordului de constituire a Alianței, iar scopul lui este de a preveni apariția de tensiuni pe interiorul APME.”

Astfel, considerăm că PLDM a votat, în primă lectură, contra proiectului de lege privind constituirea raioanelor național-culturale, adică a autonomiilor pe criterii etnice, în vederea sfâșierii Republicii Moldova, doar ca să înșele electoratul.

PLDM ştia dinainte că oricum proiectul va trece, având asigurate, în acest sens, voturile PCRM, PDM și PSRM, așa că a hotărât să se erijeze în „mare apărător” al integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Dacă într-adevăr Partidul Liberal Democrat din Moldova se opunea, în mod sincer, acestui monstruos proiect de lege al comuniștilor, ar fi cerut Partidului Democrat să nu voteze cu PCRM și PSRM, pentru că are această putere conform articolului 44 din Acordul de coaliţie. Scandalosul proiect de lege a fost votat în primă lectură de democrați, deci Partidul Liberal Democrat din Moldova nu s-a opus acestui vot, ci a dat aprobare Partidului Democrat să voteze cu comuniştii și socialiștii, așa cum prevăd mecanismele de funcționare a coaliției de guvernare.

În aceste condiții, domnule Vladimir Filat, vă solicităm să opriți dezmembrarea Republicii Moldova, la ordinul Moscovei, prin împiedicarea PDM să voteze cu PCRM și PSRM la a doua lectură acest proiect de lege antinațional și antistatal.

PLDM are acest drept (dar și obligație) prin articolul 44 prin Acordul de alianţă.

Dacă Vladimir Filat va lăsa troica filorusă PCRM—PSRM—PDM să voteze în a doua lectură proiectul de lege privind constituirea raioanelor național-culturale, atunci şi PLDM a devenit un partid antinaţional iar conducătorii acestui partid se fac părtași la dezmembrarea pe criterii etnice a Republicii Moldova.

P.S. Acum patru săptămâni, declarați cu încredere, domnule Vladimir Filat, citez: „Partidul Comuniștilor nu mai reprezintă o problemă pentru Țară”. În lumina demersurilor parlamentare ale PCRM de dezmembrare teritorială a Republicii Moldova, vă păstrați același punct de vedere pe care l-ați avut acum patru săptămâni?”, se conţine în scrisoarea publicată pe platforma VoxPublika.

Sursa: Mesaj.md

 

You may also like

Comments are closed.

By