Liberal-democraţii şi democraţii vor să bage căluşul în gura presei! Leancă, împotriva limitării libertăţii de exprimare

a

În contextul dezbaterilor legate de inițiativa PLDM şi PD, privind anumite reglementări ale audiovizualului, mă exprim categoric împotriva oricaror încercări de limitare a libertății de exprimare a jurnaliştilor, susţine Iurie Leancă într-o postare pa facebook.

Fostul premier afirmă că există şi aşa destulă imixtiune a politicului în presă, eu şi colegii mei o simțim zi de zi, prin instrumentele de propagandă ale unor politicieni, care desfăşoară campanii de manipulare împotriva noastră.

„Statul nu trebuie să se amestece în activitatea jurnaliştilor şi nu trebuie să reglementeze nimic, jurnaliştii trebuie lăsați să se conducă după regulile pe care şi le stabilesc împreună cu organizațiile de profil, nu după cum vor politicienii. Dincolo de acele prevederi legate de activitatea jurnaliştilor, pe care le consider inacceptabile câtă vreme ele nu au fost dezbătute cu reprezentanții presei şi cei ai societății civile, inițiativa conține alte câteva puncte care merită atenție, dar acest lucru trebuie făcut într-o maniera cât mai transparentă”, spune Leancă.

Deputații au aprobat ieri, în ședința comisiei mass-media din Parlament un document care prevede un șir lung de modificări la Codul Audiovizualului. printre modificări sunt: instituțiile de presă nu vor mai putea difuza informații neoficiale sau pe surse, orice persoană care face acuzații trebuie să prezinte și dovezi, se interzice Moldova1 și RadioMoldova să difuzeze publicitate şi presa nu va mai putea difuza informații despre instituțiile publice, dacă acestea nu vor fi comentate în vreun fel.

You may also like

Comments are closed.

By