La ce ETAPĂ a ajuns dosarul “ANTIFA”

Antifa_moldova24_net

Procuratura Generală anunţă despre finalizarea urmăririi penale cu rechizitoriu şi transmiterea spre examinare instanţei de judecată a cauzei penale în privinţa a trei membri a aşa-numitei grupări extremiste „Antifa”, care în anul 2014, planificau şi pregăteau organizarea dezordinilor în masă, ce urmau a fi declanşate, în cadrul scrutinului electoral parlamentar sau imediat după acesta, sub pretextul dezacordului cu rezultatele alegerilor.

Conform învinuirii înaintate de procurori, membrii grupării urmăreau scopul împiedicării desfăşurării normale a scrutinului electoral şi destabilizarea situaţiei sociale imediat după pronunţarea rezultatelor votării, prin organizarea şi conducerea unor dezordini în masă, însoţite de pogromuri, distrugeri de bunuri şi opunere de rezistenţă violentă autorităţilor.

Pentru realizarea intenţiilor sale criminale, membrii grupării au organizat din timp, prin intermediul portalurilor informaţionale în reţeaua ,,internet” manipularea opiniei publice pentru a pregăti masele populare în vederea mobilizării lor pentru participare la manifestaţii şi proteste stradale violente. Portalurile informatice au fost utilizate în calitate de instrumente destinate pentru diseminarea informaţiilor denaturate.

În aceeaşi perioadă, membrii grupării, având intenţia de propagare a convingerilor sale radicale de stânga şi a tendinţelor extremiste, camuflate sub pretinsa militare împotriva ideologiei fasciste şi a mişcărilor unioniste, au participat la fondarea neoficială a organizaţiei ,,Antifa-Rezist”, care urma să fie folosită în calitate de mijloc pentru racolarea tinerilor cu convingeri radicalizate, în vederea folosirii lor ulterioare în eventualitatea comiterii infracţiunii planificate. Sub pretextul creării unei organizaţii care pledează pentru drepturile omului, în realitate se urmărea scopul întreprinderii măsurilor şi acţiunilor de diversiune şi de preluare, prin violenţă, a conducerii statului.

Reamintim, că în noiembrie 2014, procurorii şi ofiţerii Inspectoratului General de Poliţie, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile unor activişti „Antifa”, au descoperit loturi impunătoare de arme şi muniţii, printre care pistoale, grenade, cutii de trotil, măşti, uniforme militare, dar şi sume mari de bani.
antifa90
antifa99
antifa8
antifa7
antifa6
antifa4
antifa
În cadrul cauzei penale unul dintre activiştii grupării este învinuit şi de trafic de influenţă, deoarece ar fi promis concubinei unui atacator în jaful de la METRO din luna mai 2014, să muşamalizeze dosarul în privinţa acestuia. De asemenea, doi dintre inculpaţi sunt învinuiţi, că în primăvara anului 2012 au împiedicat desfăşurarea paşnică a demonstraţiei paşnice consacrate aniversării a 94-a de la Unirea Basarabiei cu România, organizate de un grup de iniţiativă, opunând rezistenţă colaboratorilor de poliţie veniţi pentru asigurarea ordinii publice.

Actualmente doi dintre inculpaţi se află în stare de arest la domiciliu.

Procurorii efectuează în continuare urmărirea penală, în baza articolelor 284 Cod penal (crearea şi conducerea unei organizaţii criminale) şi 290 Cod penal (păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor, care au fost depistate în rezultatul percheziţiilor din noiembrie 2014), deoarece nu au fost identificate toate persoanele bănuite în săvârşirea infracţiunilor menţionate şi nu au fost administrate probe suficiente pentru finalizarea urmăririi penale.

You may also like

Comments are closed.

By