Kremlinul îşi umflă muşchii după exerciţiile militare Moldova – NATO: În Transnistria este un detaşament rusesc de menţinere a păcii

a

Moscova nu priveşte cu ochi buni recentele exerciţii militare ale Republicii Moldova în comun cu trupele NATO. Deputatul rus, Serghei Gavriloc a declarat într-un interviu pentru novostipmr că Transnistria are cu ce răspunde. „Pe teritoriul republicii este armata ţării şi un detaşament rusesc de menţinere a păci”.

„Federaţia Rusă este garantul păcii în regiune mai ale că Transnistria nu împărtăşeşte ideea integrării europene adoptat de autorităţile de la Chişinău şi Kiev. În luna noiembrie a acestui an urmează să aibă loc alegeri parlamentare în Transnistria, iar Rusia nu va permite ca alegerile să fie curmate de forţe externe”, a spus Gavriliuc.

Deşi nivelul de trai în Transnistria este la pământ ca urmare a situaţiei economice dificile din regiune, deputatul rus a lăudat stabilitatea rublei transnistrene şi a nivelului mai mare al plăţilor sociale faţă de Republica Moldova şi Ucraina ca urmare a ajutorului financiar acordat de Federaţia Rusă.

„Moscova va continua să susţină financiar Transnistria şi va crea mai multe centre de prelucrare a producţiei agricole pentru a putea fi exportată în Federaţia Rusă”, a conchis Gavriliuc.

You may also like

Comments are closed.

By