Ilian Cașu, candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al municipiului Chișinău

casu

Vice-președintele Partidului Nostru, Ilian Cașu a fost propus în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă. Cașu a declarat că este gata să lupte cu nănășismul și cumătrismul din Primăria capitalei, dar și cu ”bespredelul” din oraș.

”Cursa pentru Chișinău reprezintă un test pentru mine, dar și pentru partid. Chișinăul se confruntă cu serioase probleme. Avem o situație de bugete austere și resurse financiare limitate. Împreună cu o echipă de profesioniști voi încerca să asigur curățenia în oraș, marcajul locurilor de parcare, amenajarea terenurilor penru copii, spații de agrement, crearea de aziluri pentru câinii vagabonzi -pentru că sunt niște priorități de bază a oricărei primării pentru a crea confortul minim al locuitorilor. Eu voi schimba modul în care sunt gestionate treburile orașului. În primăria condusă de Cașu legea va sta în capul mesei, nimeni nu va privelegia primarul, voi asigura un dialog permanent cu chișinăuienii fiindcă sunt plătitori de impozite. Voi stopa practica paguboasă a cârpelii drumurilor, voi veni cu o viziune clară asupra reformării pe domenii – transportul public, conservarea centrului istoric al capitalei. Voi proteja orașul de escroci, construcții ilegale și ”bespredeluri”. În rusă acest cuvânt reflectă exact situația din RM”, a declarat Cașu.

Ilian Cașu este consultant politic în cadrul Ambasadei Republicii Turcia la Chișinău, cunoaște patru limbi, merge mult pe jos, deoarece locuiește în centrul capitalei, face cumpărături la Piața Centrală și în supermarketuri, este căsătorit și are doi copii. S-a implicat în politică în toamna anului trecut din dorința de a schimba lucrurile în Moldova și de a lupta cu corupția.

DATE BIOGRAFICE:

Născut:                       06.02.1972

Locul nașterii:            Sadaclia, Basarabeasca, Republica Moldova.

Stare civilă:             Căsătorit, 2 Copii.

Studii:

University of Syracuse, New York, SUA (1998-2003).

ABD (doctorantura în politologie fără susținerea tezei).

The University of Mississippi, Oxford, MS, SUA (1996-1998).

Masterat în Științe Politice.

Univesitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălți, (1989-1994).

Facultatea de Limbi Străine (engleza & franceza).

Activități Profesionale:

Consultant Politic, Ambasada Republicii Turcia la Chișinău (2007-2014).

Free-Lance Analist Politic pentru Radio Europa Liberă, Vocea Americii, BBC (2004-2007).

Bursier Academic, Open Society Institute, Budapesta (2001-2004).

Profesor de Politologie, Syracuse University, NY, SUA (1998-2003).

Director Adjunct, Washington Workshops Foundation, Washington, DC (vara 1997).

Coordonator de Proiect, Central and Eastern European Law Initiative/American Bar Association, Chisinau, Moldova (1994-1196).

Profesor de Engleza, Școala Nr. 16, Bălți, Moldova (1993-1994)

Limbi vorbite:

Româna – maternă

Engleza – fluent, oral & scris

Rusa – fluent, oral & scris

Franceza, fluent, oral & scris

You may also like

Comments are closed.

By