Iohannis: Parcursul european – singura opțiune viabilă de securitate și prosperitate a Republicii Moldova

iohannis la chisinau

Singura opțiune viabilă de securitate și prosperitate a Chișinăului este parcursul european. Mesajul aparține președintelui român, Klaus Iohannis și a fost transmis cu prilejul aniversării a 5 ani de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic între România și Republica Moldova.

„La 27 aprilie 2010, președinții României și Republicii Moldova semnau Declarația Comună privind instituirea unui Parteneriat pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Constatăm, azi, la exact cinci ani de la acel moment, că Republica Moldova a înregistrat progrese importante în reformarea societății și asumarea valorilor democratice, și pe această bază, în apropierea de Uniunea Europeană”, se spune în mesajul postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Iohannis subliniază că „România va continua să fie un susținător puternic al parcursului european al Republicii Moldova, al eforturilor sale de continuare și consolidare a procesului de reforme necesare materializării acestui deziderat”.

„Evoluțiile geopolitice actuale ne întăresc credința că parcursul european reprezinta singura opțiune viabilă de securitate și prosperitate a Republicii Moldova, iar România va continua să rămână alături pe acest drum”, se mai arată în mesaj.

You may also like

Comments are closed.

By