INCREDIBIL: O moldoveancă a ţepuit băncile americane cu 50 mil. dolari SUA

a

Centrul Naţional Anticorupţie a reţinut astăzi mai mulţi şefi de la Registru şi Migraţiune, învinuiţi de perfectarea paşapoartelor cu date false.

S-a stabilit că mai multe persoane condamnate atât în Republica Moldova, cât şi în alte ţări, au primit paşapoarte cu identitate nouă. De exemplu, un cuplu, anunţat în căutare internaţională pentru comiterea mai multor infracţiuni pe teritoriul Republicii Moldova şi în Statele Unite ale Americii, a intrat în vizorul CNA şi al procurorilor în urma investigaţiilor desfăşurate în cadrul unui dosar penal privind eliberarea paşapoartelor false de către funcţionari ai Secţiei evidenţă şi documentare a populaţiei a sectorului Râşcani din Capitală.

Soţii sunt bănuiţi că ar fi obţinut de la secţia menţionată  paşapoarte cu date de identitate false pe numele lor şi a celor 3 copii minori. În urma unor percheziţii,  efectuate la domiciliile bănuiţilor, ofiţerii CNA şi procurorii au ridicat mai multe acte cu date de identitate false, eliberate de SEDP Râşcani, dar şi alte documente, folosite pentru perfectarea paşapoartelor moldoveneşti. Cei doi ar fi încercat să se ascundă de autorităţi, fiind învinuiţi în mai multe dosare, instrumentate de instituţiile de drept din SUA şi Republica Moldova.

În anul 2010, instituţiile de drept din SUA au emis un mandat de arestare internaţional pe numele femeii, aceasta fiind învinuită de obţinerea unor credite în valoare de circa 50 000 000 de dolari din băncile americane, prin utilizarea documentelor falsificate. Ea mai este învinuită inclusiv de conspiraţie la comiterea fraudei bancare, fraudă bancară, spălare de bani şi îndeplinirea falsă a declaraţiei fiscale. Potrivit legislaţiei americane, pentru comiterea acestor infracţiuni, se prevăd pedepse între 20 şi 30 de ani de închisoare. Acum doi ani, femeia a fost reţinută şi de instituţiile de drept din Moldova, reuşind însă să evadeze din arest la domiciliu. Cu câteva luni în urmă, procurorii au reuşit să extrădeze arestaţii pentru a fi deferiţi justiţiei americane.

You may also like

Comments are closed.

By