INCIDENT la Sculeni: Un șofer a luat-o la sănătoasa cu un vameș în mașină, punîndu-i viața în pericol

sculeni tigari

Un cetățean moldovean se va alege cu amendă și cauză penală după ce a încercat să scape de controlul de frontieră. Incidentul a avut loc astăzi, aproximativ la ora 11.00, în punctul de trecere Sculeni.
tigari4
Bărbatul de 31 de ani din satul Călugăr, raionul Fălești, s-a prezentat la controlul de frontieră, la volanul unui microbuz Wolksvagen T 4. Deoarece șoferul prezenta un comportament agitat, echipa mixtă de control, formată din colaboratorii vamali şi polițiști de frontieră, a decis ca mijlocul de transport să fie verificat adițional prin supunerea procesului de scanare cu ajutorul aparatului cu raze X-ray.

În timpul escortării acestuia către artera unde se efectuează controlul cu ajutorul utilajului mobil special „Rapiscan”, în microbuz se aflau 2 reprezentanți ai autorităților de frontieră, iar în momentul când polițistul de frontieră a coborât pentru a ridica bariera, şoferul a accelerat și, cu un ofiţer vamal, care se afla pe bancheta din față, a evadat din punctul de trecere, punînd viaţa în pericol a colaboratorului vamal şi a persoanelor aflate în trafic.

Deși vameșul, aflat în automobil, i-a cerut să oprească, bărbatul și-a continuat calea.

Astfel, în mod operativ, colaboratorul vamal a întreprins măsuri de stopare forțată utilizînd frîna de mînă a automobilului, iar polițistul de frontieră a alertat Grupa de intervenție a Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni. Într-un final, șoferul a fost oprit la câteva sute de metri de punctul de trecere.

La controlul fizic al unității de transport au fost depistate, în pereții laterali, 719 pachete de țigări de diferite mărci comerciale.
tigari7
tigari44
tigari3
tigari
În aceste condiţii, pentru tentativa de transportare ilicită a ţigaretelor, organul vamal a întocmit un proces verbal conform indicilor art. 287.al.10 – Cod Contravenţional al RM, care prevede o amendă de 3000 lei şi confiscarea ţigărilor.

Mai mult, pentru ignorarea cerinţelor legale şi violenţa săvîrşită asupra unor persoane cu funcţie de răspundere, Serviciul Vamal şi Poliţia de Frontieră vor sesiza organele procuraturii, în vederea iniţierii unei cauze penale, conform Codului Penal.

You may also like

Comments are closed.

By