Incendiu Cernobîl // Un savant ucrainean AVERTIZEAZĂ: Kievul și orașele din zonă AMENINȚATE din nou

foc cernobil

Pompierii ucraineni au reușit să localizeze marți seara incendiul de vegetație izbucnit în apropierea centralei Cernobîl la numai 5 km de gropile cu deșeuri radioactive, așa-numitele ‘cimitire’ radioactive, după ce vântul s-a oprit, a declarat ministrul de interne al Ucrainei, Arsen Avakov, citat de Unian și Zerkalo nedeli.

Serviciul ucrainean pentru Situații de Urgență a anunțat miercuri dimineață că, potrivit situației la ora 06:00, incendiul a fost localizat și oprit, dar mai continuă acțiunile de stingere a focarelor propriu-zise.
cernobil incendiu
Potrivit ministrului Avakov, există suspiciuni că incendiul, care s-a produs la numai două zile după împlinirea a 29 de ani de la avaria de la Cernobîl, ar fi fost provocat premeditat. În acest sens, el a spus că au existat focare în diferite locuri, ceea ce a dus la extinderea flăcărilor în așa-numita zonă de excludere din jurul centralei Cernobîl.
cernobil incendiu.jpg4
5515297-pozhar-pod-chernobylem-foto
Totodată, un savant ucrainean a declarat că incendiul amenință Kievul cu un nou val de radiație. Potrivit lui Dmitri Ghilituha, focul s-ar fi putut extinde pe ariile de pădure, afectate de radiație.

”Vai, popor, de ce nimeni nu scrie despre pericolul real al unei recontaminări? Măcar să scoată copiii din Kiev și orașele din preajmă. Vântul bate din Sud, iar 400 de ha – este o suprafață de 4 х 4 km”, a scris savantul pe pagina sa de facebook.

El a mai chemat populația să închidă geamurile și să stea cât mai puțin timp afară.

You may also like

Comments are closed.

By