Haine și încălțăminte de brand, descoperite într-un microbuz care se întorcea din Spania

PIC_3946

Colaboratorii postului vamal Leuşeni-Albiţa au prevenit cu succes o tentativă de trecere ilicită a unui lot de articole vestimentare și încălțăminte de brand.

Marfa a dost descoperită într-un autocar de model „Scania Century 15.35″, înmatriculat în mun. Chișinău. Unitatea de transport se deplasa din Portugalia în Republica Moldova. Șoferul transporta pasageri și, concomitent, colete și transmisiuni neînsoțite.

La întrebările colaboratorilor vamali, atât şoferul, cît și cei 22 pasageri aflați la bordul unității auto, au declarat că nu transportă bunuri interzise sau necesare a fi declarate.

În urma controlului fizic, inspectorii vamali au găsit 6 cutii de carton cu mărfuri: articole vestimentare și încălțăminte ale brandurilor „Zara Man”, „Bershka” , „Mango”, „Zara Woman”, „Mango Jeans”, „Love MNG basic”, „SuiteBlanco”, „Skinny”, „Pull&Bear”, „Zara Baby” și alte mărfuri de larg consum în cantități comerciale.
PIC_3951
PIC_3949
PIC_3940
PIC_3935
Serviciul Vamal menționează că atâta timp cît bunurile au fost preluate de către șofer, el era obligat să le declare conform legislației în vigoare.

Valoarea bunurilor urmează a fi stabilită de către specialiștii în domeniu din cadrul Serviciului Vamal.

Potrivit informaţiilor preliminare, s-a constatat că marfa urma să fie realizată la pieţele de desfacere din mun. Chişinău.

Mărfurile au fost ridicate și transmise împreună cu materialele acumulate către secția contracararea fraudelor vamale din cadrul Biroului Vamal Leușeni în vederea examinării cauzei sub aspect contravențional, în baza art 287, Cod Contravențional al RM.

Concomitent, în conformitate cu prevederile legale, mărfurile reţinute vor fi verificate de către Serviciul Vamal şi sub aspectul respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

You may also like

Comments are closed.

By