Fusu: Coaliţia monstruoasă PLDM-PD-PCRM vor să transforme presa în instrument de propagandă

a

Partidul Liberal este extrem de îngrijorat vizavi de modificările care urmează să fie făcute în Codul Audiovizualului. Deputata Corina Fusu susţine că PLDM-PD şi PCRM – coaliţia monstruoasă, vor să transforme presa în instrument de propagandă politică

„Suntem îngrijoraţi cum se adoptă anumite legi, care pretind a proteja spaţiul mediatic din Moldova de către televiziunile retransmise. Este, de fapt un proiect care urmăreşte alte scopuri. Legea chipurile au mare grijă de produsul autohton şi modifica art. 11 si obliga audiovizualul ca produsul autohton să ocupe 8 ore din timpul de emisie 30%”.

Fusu afirmă că cel mai grav este că se limitează libertatea de exprimare prin faptul că „moderatorii programelor să solicite probarea afirmaţiilor acuzatoare în lipsa acestora sunt obligaţi să întrerupă invitatul, iar autorul răspândirii informaţiilor trebuie să fie identificabil”.

„Se ascund foarte multe interese economice, se interzice radiodifuzorilor publici să plaseze publicitate cu excepţia publicităţii sociale. Astfel, TVM va fi lipsită de 1 mil. de lei şi va fi în dependenţă totală de politic”, a conchis Corina Fusu.

You may also like

Comments are closed.

By