Fura plăcuţele de înmatriculare, apoi cerea bani de la proprietari

placute

Un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în or. Sângera, a fost reţinut în flagrant delict de către ofiţerii de investigaţii ai IP Botanica al Direcţiei de Poliţie mun.Chişinău, pentru faptul că ar fi pretins bani de la un proprietar de automobil, după ce i-a sustras numerele de înmatriculare străine. Acesta a fost încătuşat imediat şi escortat la inspectorat pentru audieri.

În cadrul procesului de documentare, poliţiştii au stabilit că individul a furat plăcuţele de înmatriculare de la două automobile, înregistrate după hotarele ţării, care erau parcate într-o ogradă din sectorul Botanica al capitalei, în scopul însuşirii mijloacelor financiare de la proprietari. Acesta le lăsa pe parbrizul automobilului un număr de contact, care ulterior urma să fie telefonat de proprietar, pentru negocierea transmiterii banilor în schimbul numerelor de înmatriculare. Respectiv a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru furt, care prevede amendă în mărime de până la 6 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Poliţia capitalei recomandă proprietarilor de automobile, să le doteze cu sisteme antifurt, iar în caz de necesitate să solicite imediat ajutor prin intermediul Serviciului specializat 902.

You may also like

Comments are closed.

By