Fostul ministru al Sănătății și directorul Spitalului de Urgență, REȚINUȚI pentru 72 de ore

usatii(2)

UPDATE: 11.30 Încă două persoane reținute. Este vorba despre șeful Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu și directorul Agenţiei Medicamentului, Alexandru Coman.

Potrivit șefului Direcției de urmărire penală din cadrul CNA, Bogdan Zumbreanu în această dimineață a fost reținut ex-ministrul sănătății, Andrei Usatîi și directorul Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu. Ambii sunt reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Andrei Usatîi a fost încătușat în urma perchezițiilor care au avut loc în zorii zilei la domiciliul acestuia după care a fost escortat la Spitalul Republican din capitală pentru a efectua percheziții și în biroul acestuia.

”Sunt mai multe dosare de fraudare și trucare a licitațiilor privind achiziționarea echipamentului medical în mai multe spitale. Suma prejudiciului este masivă – peste 2,7 mnl lei. Această sumă este doar într-un singur caz. Se examinează peste 15 cazuri de falsificare a licitațiilor”, a declarat Zumbreanu pentru Publika TV.

Zumbreanu a confirmat faptul că la moment au loc percheziții la Ministerul de Interne, Departamentul Instituții Penitenciare, Agenția Achiziții Publice, Institutul Oncologic, Spitalul Republican, Centrul Republican de Diagnostic, Spitalul de Urgență și la Agenția Medicamentului, instituții medicale din subordinea DIP și MAI. Totodată șefului Direcției de urmărire penală în cadrul CNA a menționat că se desfășoară descinderi și în alte locații, însă a refuzat să ofere mai multe detalii.

Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă de la 6 la 10 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a mai ocupa funcții publice.

Perchezițiile au loc într-un dosar de corupție, ce vizează achiziții publice în sistemul medical. Este vorba de licitații privind achiziția echipamentului medical și de consum.

You may also like

Comments are closed.

By