Filmul guvernării e pe sfârșite

parlament

Modul în care au procedat autoritățile cu Renato Usatîi ne demonstrează nouă, cetățenilor acestei țări, care este prețul nostru. Dacă nu suntem de acord cu ceea ce fac ei și, prin acțiunile noastre, le punem oarecum în pericol confortul, ne putem alege cu dosare penale sau vom fi exilați, în cel mai bun caz.

Anume asta s-a întâmplat cu Renato Usatîi, gastarbaiterul care a vrut să schimbe ceva. Pentru că a mers prea departe, guvernarea a decis să scape de el. Și nu doar de el, ci și de sutele de mii de oameni care l-au urmat în luptă. Privându-i de dreptul de a fi reprezentați, haita de la guvernare nu a făcut decât să-i arunce la gunoi.

E o lecție dată de guvernare nu atât pentru Renato Usatîi ci pentru toți cetățenii, cărora li s-a transmis următorul mesaj: Voi nu contați, nu aveți glas și nici nu încercați măcar să schimbați ceva!

De ce nu au făcut-o și cu alți politicieni? Simplu, pentru că ori sunt în cârdășie cu unul dintre Vlazi, ori nu reprezintă o amenințare reală.

Faptul că i-au pornit 5 dosare Penale fără conținut real Făleșteanului, demonstrează cât de departe a ajuns reforma justiției și cât de europeni sunt acești stalinași contemporani, care vorbesc despre regimul autoritar a lui Putin, dar ei înșiși închid gura câtorva sute de mii de cetățeni, din milionul rămas în țară.

Să nu vă mire rezultatele din alegerile locale…, dar și nici din acele parlamentare anticipate. Or după cele locale, vlazii își „vor lua gâturile” unui altuia și le vor provoca pe cele anticipate.

Unul dintre Vlazi are o vorbă pe care o folosește mai pe la toate aparițiile sale în talk-show-uri: Viața bate filmul! O spune des și îi pare genială.

Păi iată, filmul guvernării e pe sfârșite. Usatîi va reveni în forță și de data asta va fi susținut de cetățenii care sunt mult mai înrăiți. Guvernarea i-a înrăit, acum va suporta consecințele.

Gabriel Călin

You may also like

Comments are closed.

By