Filat critică televiziunile lui Lucinschi? Unii retransmit posturi străine şi sunt jucători activi pe piaţa publicitară

filat

Liderul PLDM Vlad Filat a motivat joi necesitatea modificării Codului Audiovizualului pentru a asigura securitatea informaţională a Republicii Moldova dar şi pentru a crea condiţii echitabile pentru radiodifuzori.

Într-o intervenţie pentru presă el a declarat că sunt unii radiodifuzori care nu produs nimic dar în schimb atrag publicitate, ceea ce nu le permite posturilor locale să se dezvolte. Amintim că colegul său de partid Chiril Lucinschi este proprietarul mai multor posturi TV care retransmit televiziuni din Rusia fără a respecta şi actualele norme ale Codului Audiovizualului privind volumul de producţie proprie în limba română.

”Vreau să insist în a spune că trebuie să creăm toate condiţiile ca să avem produs local. În caz contrar punem în condiţii nedrepte pe cei care muncesc, produc, iar alţii care pur şi simplu retransmit produse din afară, au un buletin de ştiri şi în acelaşi timp sunt jucători activi pe piaţa publicitară”, a declarat Filat

”Întrebarea mea este de unde producătorii locali să ia resursele necesare pentru a se dezvolta dacă nu din publicitate?”, a întrebat Filat.

Liderul PLDM a declarat că normele în proiectul PLDM-PDM sunt foarte necesare. ”Trebuie să avem posibilitatea să ne construim ţara şi să promovăm interesul naţional fără să fim influenţaţi de propaganda din exterior”, a declarat Filat.

Amintim că deputatul PLDM Chiril Lucinschi a înregistrat un proiect de alternativă, care este considerat de experţi drept un document capcană menit să protejeze interesele personale economice ale acestuia şi nu spaţiul audiovizual.

You may also like

Comments are closed.

By