6 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Filat continuă să piardă oamenii din partid

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Președintele raionului Ungheni, Iurie Toma și fostul președinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Artur Gherman au anunțat în aceeași zi că părăsesc Partidul Liberal Democrat din Moldova.

”Nu mai pot activa în cadrul acestui partid deoarece circumstanțele și atmosfera demonstrează că în partid au loc lucruri greșite, semnalate și de către cetățeni. Avem nevoie de oameni gospodari, care nu se gândesc la buzunarele lor, dar își îndeplinesc angajamentele. Am decis să merg la alegerile locale în calitate de candidat independent”, a motivat Iurie Toma plecarea sa din partid.

De cealaltă parte, Artur Gherman a declarat că este o trădare din partea colegilor de partid.

”Am așteptat decizia privind demisia mea, am vrut să văd de ce am fost înlăturat din funcție. Ați citit măcar pentru ce ați votat? Să nu mai vorbim despre sens: a fost audiată Comisia parlamentară pentru elucidarea situației de pe piața financiară și valutară, dar au fost demiși vice-președintele BNM (nu președintele care poartă toată răspunderea pentru întreg sectorul bancar) și președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare, care nu are nicio treabă cu cele întâmplate”, a declarat Gherman.

”Nu pot să nu-mi exprim regretul pentru modul urât în care ați procedat. Eu înțeleg, că politica este murdară, dar este și în politică o decență – nu se împușcă în spatele propriilor soldați!”, a adăugat Gherman.

Amintim că fostul premier, Iurie Leancă, la fel, a plecat din PLDM și din fracțiunea parlamentară. Acesta a fost urmat de fostul vicepremier pentru Reintegrare Eugen Carpov și un șir de colaboratori ai Guvernului, printre care directorul Biroului pentru Relații cu Diaspora, Victor Lutenco, ministrul de Externe, Valeriu Chiveri și fostul viceministru de Externe, Iulian Groza. Recent, au părăsit partidul lui Filat un șir de consilieri raionali.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img